Krátké letní šaty Colorfull

Mít šaty na léto, ve kterých vám nebude vedro.

Tak tuhle vizi jsme měli už déle než rok. A před rokem jsme dokonce udělali i první kus, a tak máme tento střih řádně otestovaný. A definitivně víme, že to je kus, který v našem šatníku být musí.

letni saty s prustrihy

 

Jak se náš pobyt v Maroku neplánovaně prodlužoval, rozhodli jsme se, že zkusíme najít nějaký krámek s látkami, ideálně najdeme černou 100% bavlnu a šaty nachystáme v Maroku. Shout out Selimovi a Omarovi, místňákům, kteří si na nás nejen vzpomněli když jeli do Agadiru, ale také obvolali své kámoše, od kterých se snažili zjistit, kde látky vůbec sehnat, motali se s námi v ulicích města a v závěru nám to pomohli všechno vykomunikovat. Protože angličtina místního prodavače nebyla jeho nejsilnější stránkou. Shout out také Lucii, která se mnou ochotně v obchůdku prohrabovala látky a skládala  barvy dohromady.

No, 100% bavlnu jsme nenašly, za to jsme objevily naprosto boží dokonalej matroš - lehoučkej, příjemnej jako jarní vánek, jemňoučkej - na to si musíte šáhnout, a pak to je láska na první dobrou.

Tvoření střihu, překreslování bylo v Maroku trochu punkové, nejen že jsme moc neplánovali něco takového dělat, ale i prostory vyžadovaly trochu uskromnění se a využití do maxima toho, co jsme měli. Nastříhali jsme a našpendlené jsme je odvezli do ČR.

Našité byly hned, ale než došlo na proces tvorby tisku, tak to trvalo. Převalovaly se nám v hlavě různé myšlenky. Až jsme se pomalu ale jistě k tomu dopídili. Skoro každý něco řeší. Někdo je nespokojený v práci, někdo má trable doma, někdo má pocit, že se musí své okolí o něčem přesvědčovat, někdo zase cítí, že je jen zklamáním, jiný je zase zlomený po negativním zážitku, no a plno z nás je ztraceno. Moc neví co a jak, kam dál, jak se rozhodnout, jak řešit to, co ho tíží. Ať už každého tíží cokoliv, ať už je jakkoliv ovlivňován okolím. Pořád si lze vytvořit kolem sebe bublinu, box, třeba jen ve vaší hlavě, která zůstane barevná, kde se budou vířit všemožné nápady a myšlenky a "lost soul" zůstane venku.

A tak jsme vytvořili box a zaplnili ho barvama, díky HW Prints za ně, stejně jako jsou naše myšlenky. A lost soul pěkně ven, ať nás moc neovlivňuje. No a že se Colorfull píše jen s jedním"L"? Na to jsme přišli až jsme s nadšením potiskly všech 10 ks šatů, trochu jsme nad tím lámaly rukama, psali celému okolí "Co s tím máme dělat?". Až nás náš kamarád z USA uklidnil a řekl 

"I LIKE THE DOUBLE LL, IT´S PLAYFUL. IT SEEMS LIKE INTENTION DESIGN.. COLORFULL...FULL OR COLOR. I WOULD NOT EVEN THINK TWICE, RATHER WOULD BE LIKE... AHHAA CLEVER!"

Díky Chrisi! Uklidnili jsme se. A prostě je to limitka o to větší! Protože s chybou už to asi tisknout znovu nebudeme :)

 

 Občas je to těžké a naše problémy nás pohltí, mnohem lepší ale je, držet se pozitivní mysli, ta nás posune dál a v závěru i vyřeší naše trápení. 

Zpět do obchodu