RECYCLE IT 2.0

Naši kolekci Recycle It asi znáte a pokud ne, rychle vám ji představíme a vysvětlíme o co tady běží. 

Snažíme se minimalizovat odpad. U nás v dílně sbíráme veškeré zbytky látek, a když říkáme veškeré, myslíme tím, že jsme doposud vyhodili asi jednu igelitku odstřižků. Opravdu se snažíme schovávat sebemenší kousek. Jednou za rok rozbalíme krabice s kousky a ty třídíme vesměs do tří kategorií:
> úplně miniaturní - dalo by se říct až drť, kterou již dva roky sbírame a jak ji využijeme, si ještě necháme pro sebe. 
> střední kousky, středové pruhy, co zbývají při střihu - ty rozstříháváme na různé tvary, které pak sešíváme k sobě a vznikají mikiny a trička - tady jsme momentálně nejaktivnější a k této kategorii se ještě vrátíme
> velké kusy - min.  40 x 40 cm, ze kterých vznikají povlaky na peřiny, polštáře, pytlíky, do kterých balíme vaše objednávky a když se zadaří zbyde i na nějaké tričko anebo jej použijeme na zkušeního nového střihu

 

Nedává nám však smysl prodávat zboží za plnou cenu, když materiál je už určený k vyhození a jeho cena je započítaná v produktech, na který byl materiál nakoupen. Proto jsme dali dvě myšlenky dohromady a vytvořili kolekci zvanou RECYCLE IT - kolekce, která minimalnizuje odpad a pomáhá.  Z každého zakoupeného kousku jde 15 % na projekt, kde peníze pomůžou. A kde to je?

Již dlouho máme v merku marocký projekt Ims'ONE - Together we are one, který se stará  primárně o psi, ale i kočky z okolí vesnice Imsouane, ve které žijeme když jsme v Maroku. Dalo by se jednoduše říct, že se jedná o útulek - malá chatička daleko za vesnicí na vrcholu útesu. Celý projekt je však mnohem větší, nejedná se pouze o péči psů v útulku, ale také o pouliční zvířata z okolních vesnic. Projekt, který založila francouzska Fanny se snaží zajišťovat také veterinární péči a bojuje proti trávení a střílení psů, což je způsob, kterým se snaží vláda mít pod kontrolou přemnožování pouličních psů. O tom vám ale budu povídat v příštím článku. Ims'ONE pomáhá třeba tak, že se snaží zajišťovat očkování a kastraci psů. Činnost projektu však přesahuje hranice vesnice Imsouane a je aktivní i v oblastech měst Tamraght a Agadir.  

S finančními potížemi se, asi jako každý dobročinný projekt, potýká každý měsíc. Nejen, že bojují s financemi na samotnou výživu psů v útulku, ale s jakýmkoliv dalším přicházejícím onemocněním se těžko hledají peníze na ošetření anebo zmírnění trápení zvířete. Podpora přijíždějících turistů je, ať už formou finanční, tak i formou výpomoci s útulkem, avšak té není nikdy dost. 

Jelikož víte, že velmi inklinujeme ke zvířatům, dává nám smysl podpořit projekt, který známe, a víme, jak funguje, kam se použijí poskytnuté peníze. Navíc v Maroku máme i část naší produkce, a tak 15 % z ceny produktu z kolekce RECYCLE IT poputuje na konto tohoto útulku:)

Díky!

Díky, že nás nosíte a zároveň i podporujete dobrou věc!

 

 

Zpět do obchodu