Co jsme se na MBPFW 23 vynesly my!

Volba outfitů na Fashion week je specifická disciplína, oproti ostatním událostem, které mají daná pravidla, která vás jasně nasměřují a dávají vám základní linii a hranici, jež byste měli respektovat, fashion week je událost bez pravidel. Máte zcela volné ruce vyjádřit sami sebe, své aktuální rozpoložení, co vás aktuálně ovlivňuje, jak se cítíte. Událost, kde můžete popustit uzdu své fantazii a vynést klidně i extravaganci. Můžete zářit a taky velmi snadno propadnout. Je potřeba však mít na mysli „sto lidí, sto chutí“, a tak si kritiku okolí nebrát tolik k srdci a spíš se z ní poučit do dalších let. 

 

Pro tvorbu outfitů jsem si stanovila tři základní pilíře:

I. vyhnout se Faux Pas

II. vynést Api Yamu modely a ukázat tak jejich variabilitu

III. neztratit sama sebe, nesklouznout k modelům, které jsou mimo můj styl a identitu

 

Na přehlídku Technické univerzity v Liberci jsem zvolila outfit decentnějších podzimních barev.  Nové Api Yamu šaty, které chystáme na podzim v khaki barvě v kombinaci s krátkým sakem a silonkama se švy na zadní straně. Robustnost outfitu dodaly Martensky, které opticky s krátkymi šaty prodlouží a vytvarují nohy. Třešínkou byl klobouk a brýle s výraznými obroučky. Naopak celý look zjemnila decentní kabelka s brněnské dílny Vena Valnoha, staré hodinky po babičce a jemný řetízek.

 

 

Na pondělní přehlídku Tobias Equipment jsem zvolila celý Api Yamu komplet, postavený na leadru letošní kolekce - letních kalhotech a kimonu z loňské sezóny. To skrývalo velké průstřihy letního tílka „Wipeout lover“. Celé jsem to zapasovala dohromady pomocí starého No Name pásku po babi. Martensky, kabelka už to jen celé doladily. Vlasy zasponkované dozadu, poodkryly výrazné peckové náušnice, holý krk a ukázaly velké hranaté brýle, jež dodávají pořádný „bitch face“, což se na přehlídkách nosí, hodně.

 

 

Juli měla ruce volnější, účast na MBPFW brala jako příležitost vynést outfit, který ji neumožňuje běžný pražský život. Postavila jej na černém kompletu sukně s rozparkem a crop topu s odhalenými zády. Černá barva jí dodávala eleganci a zároveň křičela slovo „sexy“. Totální banger bylo tygrované sako, které koupila před léty v brutální slevě, který celý outfit povýšilo na jinou úrověň. Cat eye brýle jen potvrdily její hot look. Výraznou rtěnku sladila s kabelkou, čímž se vymanila z klasického celočerného outfitu. 

 

 

 

A proč vám to celé píšu? Protože není potřeba vlastnit předražené kousky, není potřeba jich vlastnit ani hodně. Je potřeba o věcech přemýšlet, kombinovat je a popustit uzdu své představivosti. A tak bychom chtěli, abyste o oblékání přemýšleli. 

Zpět do obchodu