"Meadow" - louka do města

Kimona jsme měli v hlavě už od Srí Lanky, nemohli jsme dostat z hlavy, že je super mít něco jen tak přes ramena, když třeba jdete jen v plavkách na pláž anebo z pláže mokří. Praktická jsou taky do míst, kde byste měli mít zahalená ramena a zároveň je tam vedro. V Asii jako když najdeš! Zároveň je to ale i kousek, který unosíte i ve městě, kdy s kimonem vytvoříte absolutně nevšední a neotřelý outfit.

Střih jsme si přivezli nachystaný už z Česka. Taky jsme jej tam i vyzkoušeli a věděli jsme, že to je ono. Po příjezdu do Maroka jsme jen doufali, že nám něco padne do oka, z čeho bychom je mohli ušít. Na první dobrou jsme objevili barevný materiál s velkými vzory a celé nám to připomínalo Afriku. Vytvořit africké kimono v Africe je skvělý, ne? Pro druhé kimono jsme chtěli něco decentnějšího, pro ty, co nemají až tak velkou odvahu zářit v davu. V hlavě jsme měl, že základní barvou by měla být černá. Objevení saténové látky s jemnými růžovými kvítky byla jasná volba. Ať už to bude jen takový župánek na dlouhá rána anebo doplněk k jeansům. To jsme chtěli.

Čas plynul, první dvě kimona se nafotili a sklidila úspěch. My se po 2 měsících dokopali jet do marockých ulic vyhledávat materiály pro kalhoty, které byly v plánu jako další. S výběrem látek to u nás většinou funguje tak, že buď nás zaujmou na první dobrou a je to láska v cuku letu anebo nic. Navštívili jsme prvních pár krámků a nic. Nic dobrého na kalhoty a případné kimono, které bychom tentokrát chtěli udělat v delší variantě, než ty předchozí. Navštívili jsme jeden takový malučký obchůdek, kde nás na první dobrou nezaujalo nic, ale pak na nás z rožku začal svítit béžový jemný mušelín, co vypadal jako jarní rozkvetlá louka. A naše srdce zahořela. To je ono, bereme všechno!  Stříháme je o něco delší než ty předchozí a vzniká z toho velmi jemný, vzdušný kousek vyrobený pouze ve 3 kusech.

 

A tak si můžeme z našeho bucket listu odškrtnout další přání. 

Zpět do obchodu