Kolekce RECYCLE IT

Textilní průmysl se výrazné podílí na znečišťování naší planety. Ať už se jedná zemědělskou půdu, prvotní zpracování produktu, ze kterého se vyrábí následně textilní plátno, využívání lodní dopravy anebo odstřižky materiálů, které vznikají při samotné výrobě produktu. Celková problematika textilního průmyslu je složitá a mohli bychom si o ní tady spolu povídat hodiny a hodiny. 

Není nám to jedno!

A tak se postupně snažíme eliminovat všechny složky naší výroby, které mají negativní dopad na ekologii. Kolekci RECYCLE IT jsme měli v hlavě dlouho. A to je jejím smyslem? Zpracovávat na maximum zbytky. Ať už je jedná o zkušební kousky, nepovedené kusy anebo jen přirozené zbytky vznikající při tvorbě kolekce. Vznikají nám tak různě veliké kusy látek, které na základě jejich velikosti a naší nálady dáváme dohromady a tvoříme další kusy oblečení.  Vznikají tak neotřelé kusy v jediném počtu na světě, které nám uvolňují ateliér a vám znevšední šatník. 

A to by nám přišlo pořád málo. Proto jsme se rozhodli, že 40 % z každého prodaného kousku darujeme na dobrou věc. Projekty, které bychom chtěli podpořit budeme měnit, a tak sledujte vždy popis jednotlivých produktů, kde bude daný projekt či neziskovka napsaná. 

Líbí se vám kousek, ale rádi byste podpořili jiný projekt? Dává vám smysl něco jiného? Dejte nám vědět a my jej rádi podpoříme!

 

recycle-it

Jako první můžete okouknout mikiny a crop ze zbytků teplákoviny a svetroviny.

 

Zpět do obchodu